Als jonge engineer na je afstuderen is de kans groot dat je start bij het bedrijf waar je afgestudeerd bent. In mijn geval lag dat iets gecompliceerder. Ik zocht meer uitdaging en zelfontwikkeling. Een bedrijf waar ik veel kan leren en een bedrijf waar veel kansen, om veel te leren, geboden worden. Bij het aanhouden van deze criteriums wist ik de lijst met potentiele bedrijven een stuk in te perken. Uit de lijst met bedrijven die overbleven was Capgemini Engineering het bedrijf wat het meest aansprak. Een jong bedrijf, met de focus op engineering en automatisering. Corona of niet, met Capgemini Engineering wilde ik graag kennismaken. Zodoende een informatieve motivatiebrief opgesteld en samen met mijn CV een mailtje gestuurd naar de desbetreffende recruiter. Aangezien de vacature niet 100% aansloot op mijn profiel leek het me beter direct contact te zoeken met de recruiter van de embedded afdeling, Estelle.

Een paar dagen later kreeg ik bericht terug van Estelle dat ze via Teams een gesprek wilde voeren om het een en ander met betrekking tot een functie door te nemen. Dit was voor mij een positieve puls aangezien het laat zien dat Capgemini Engineering echt bereid is de juiste functie voor je te vinden. Niet een bedrijf wat zich bezighoudt om jou in hun vacature hokjes te stoppen.

Vervolgens diverse mensen binnen Capgemini Engineering gesproken met betrekking tot het compleet maken van het profiel van mij als kandidaat en niet al te veel later ben ik gestart als Java Software Engineer bij Thales Nederland. Vanwege corona wordt in eerste instantie geprobeerd om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Uiteraard is in goed overleg veel mogelijk. Vaak zijn inwerkmomenten gewoon op locatie zodat je toch een warm welkom zult ervaren.

Capgemini Engineering biedt naast een passend project ook een uitgebreide kennisbank en leeromgeving waar je de kennis van programmeertalen kunt aanscherpen. Daarnaast zijn er projectspecifieke cursussen beschikbaar en sta je vrij om een eventuele cursus die je graag zou willen doen aan te vragen bij je manager. Ik ben zeer goed te spreken over Capgemini Engineering als werkgever en kijk uit naar mijn verdere carrière bij dit mooie bedrijf.