Als Software Engineer bij Capgemini Engineering maak je deel uit van iets groters. In multidisciplinaire teams draag je bij aan de meest innovatieve producten in de hightech, automotive, infrastructuur, aerospace en zorgsector. Codeer je weg naar efficiëntere fabrieken, sluit alles op alles aan of schrijf de algoritmen voor zelfrijdende bussen, auto's en vliegtuigen. Schrijf software voor autonome auto's, medische diagnosesystemen, hoogtechnologische machines, consumentenproducten en blijf op de hoogte van de ontwikkeling van Internet of Things. Bij Capgemini Engineering zorgt je code voor innovatie!

Werk samen met de beste in de branche en ontwikkel jezelf met onze trainingsacademie en technische evenementen. Al onze projecten, zowel intern als bij onze toonaangevende klanten, maken deel uit van onze ambitie om het leven geavanceerder, duurzamer en gemakkelijker te maken.

Capgemini Engineering is wereldwijd leider op het gebied van innovatie en hightech engineering consulting en ondersteunt bedrijven bij het creëren en ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. We zijn actief in de Nederlandse markt met verschillende expertises. Bij Capgemini Engineering draait het allemaal om innovaties. We geven vernieuwende antwoorden op de grote uitdagingen van dit moment. We werken aan ontwikkelingen die een beroep doen op jouw inspiratie en talent!

Innovative Design & Advanced Applications

Zoek je een volgende stap op het gebied van Test Automation, DevOps, CI/CD, Cloud Computing of Front-end binnen de High-Tech industrie? Maak dan kennis met het ID&AA team binnen Capgemini Engineering. Of het nu een prachtige front-end, een grootse technische applicatie of een complexe automatiseringsoplossing is, binnen ons team hebben we een breed pallet van kennis op het gebied van applicatieontwikkeling. Wat ons uniek maakt is de samenwerking tussen de divisies Automotive, Life Sciences en Industry & Electronics, maar ook tussen engineering segmenten zoals Mechanical Engineering en Industrial Automation. Daarnaast heeft Capgemini Engineering een unieke Global Approach waarbij wij klanten internationaal kunnen helpen en we medewerkers ook kansen kunnen bieden naast lokaal ook internationaal te werken. Onze competenties:

Embedded Software Development

Onze embedded software engineers ontwikkelen mee aan de meest complexe machines en apparaten uit de hightech maakindustrie. Hun software bepaalt de functionaliteit van deze machines, waar de requirements meestal in fysische en mathematische formules en grootheden zijn en de software een interface heeft met de mechanische en elektronische componenten. De code-bases draaien op Linux en bestaan uit miljoenen lijnen code in oa C++, C en Python.

Applied modeling

De unit Applied Modeling van Capgemini Engineering richt zich op de volgende revolutionaire stap in software engineering. Deze afdeling maakt en past (domeinspecifieke) modellen toe om het engineeringproces aan te sturen. Deze aanpak zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de eisen van de time-to-market en kwaliteitsverhoging waarmee onze klanten vandaag de dag mee worden geconfronteerd.

Technical Applications

Je ontwikkelt software voor high-tech machines en producten zoals mechatronische systemen, medische toepassingen, 3D-printing of elektronenmicroscopen. Afhankelijk van je ambitie en expertise kom je in aanraking met programmeertalen zoals C++, Python, C# of Java.

Front-end           

Je maakt het architectural design, programmeert en test de voorkant van technische applicaties. Daarnaast zorg je voor de verbinding met de backend middels een REST interface en creëer je de juiste business logic om de software te laten functioneren.

Test Automation

Je werkt aan test frameworks die worden opgezet voor klanten om de software snel en optimaal met een hoge kwaliteit te testen.

DevOps CI/CD

Je bent bezig om een super efficiënte pipeline op te zetten en te onderhouden waarbij je werkt met technologieën zoals Docker en Jenkins.

Cloud Computing

Je werkt met de laatste cloud technologieën om van (een groot aantal) technologisch hoogstaande apparaten grote hoeveelheden data op te slaan en uit te wisselen in de cloud.