Binnen de expertise infrastructuur bij Capgemini Engineering dragen wij actief bij aan veilige, betrouwbare, bereikbare en toekomstbestendige leefomgeving. Dit doen we door inzet van de specialisten van Capgemini Engineering binnen risk management, systems engineering, contract management, asset management, cost engineering, EMVI, planning, project management, stakeholdermanagement en informatie management op grote (renovatie) projecten in zowel natte- als droge infra.

Systems Engineering

Waar we erg trots op zijn is dat Capgemini Engineering is betrokken in het opzetten van de systeem architectuur voor de beheerorganisatie van de Landelijke Tunnelstandaarden (LTS), hét DNA voor aan te leggen /renoveren (rijks-) tunnels. Aan de hand van beschreven standaard processen en functionele specificaties werken wij mee aan aantoonbaar veilige en betrouwbare tunnels. Dit middels systems engineering met aandacht het testen van functionaliteiten en systeemgedrag. 

Lees meer over Systems Engineering in het blog van Raymond Plasmeyer, Systeem Architect bij Capgemini Engineering.

Testen

Systems engineering en testen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom een belangrijke expertise binnen Capgemini Engineering. Middels het V-model werken wij mee aan het testen van grote infrastructurele projecten in Nederland, zoals bijvoorbeeld het testen van de verkeerssystemen op de Rotterdamsebaan. Naast het traditionele handmatige testen, is geautomatiseerd testen middels Model Based Testing (MBT) de toekomst. Capgemini Engineering past MBT niet alleen toe, maar heeft hier ook eigen solutions voor ontwikkeld.

Lees meer over Testen op de Rotterdamsebaan in het blog van Arnoud van Leer, test engineer bij Capgemini Engineering.

Momenteel zijn wij betrokken bij de volgende projecten: Rotterdamsebaan, Heinenoordtunnel, de Groene Boog, Rijnlandroute en ZuidAsDok.

Bouw je met ons mee aan de toekomst?